U Sloveniji u lipnju 11 posto više turista

Bez autora
Jul 31 2011

Turističke destinacije u Sloveniji privukle su u lipnju 11 posto više posjetitelja u odnosu na isti mjesec lani, a broj noćenja istovremeno je porastao za deset posto. Prema preliminarnim podacima Zavoda za statistiku, broj domaćih posjetitelja pao je prošlog mjeseca za četiri posto, dok je broj stranih turista porastao za 19 posto. Najposjećenija turistička mjesta u lipnju bili su planinski centri sa 26 posto svih posjeta, dok je najveći udio noćenja od 31 posto zabilježen u općinama sa spa centrima. Među stranim turistima koji su u lipnju noćili u Sloveniji najviše je bilo Nijemaca, 17 posto, zatim Austrijanaca i Talijana, po 13 posto. Gostiju iz Rusije bilo je sedam posto, iz Britanije šest posto i po četiri posto iz Nizozemske i Hrvatske.

U Sloveniji u lipnju 11 posto više turistaTurističke destinacije u Sloveniji privukle su u lipnju 11 posto više posjetitelja u odnosu na isti mjesec lani, a broj noćenja istovremeno je porastao za deset posto.

Prema preliminarnim podacima Zavoda za statistiku, broj domaćih posjetitelja pao je prošlog mjeseca za četiri posto, dok je broj stranih turista porastao za 19 posto.

Najposjećenija turistička mjesta u lipnju bili su planinski centri sa 26 posto svih posjeta, dok je najveći udio noćenja od 31 posto zabilježen u općinama sa spa centrima.

Među stranim turistima koji su u lipnju noćili u Sloveniji najviše je bilo Nijemaca, 17 posto, zatim Austrijanaca i Talijana, po 13 posto. Gostiju iz Rusije bilo je sedam posto, iz Britanije šest posto i po četiri posto iz Nizozemske i Hrvatske.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik